23 september, 2007

Laura Ashley Garden



En av mine favoritt-interiørbutikker tar nå tatt steget ut i hagen! Laura Ashley har utviklet en egen Garden-serie som er helt nylansert. Det var mange vakre produkter, både møbler og ikke minst det lekre tilbehøret som jeg er så svak for. Hva med Laura Ashley Støvler og hansker? For fint å jobbe i, kanskje? Man får vel hvertfall la være å grave i jorda med slike vakre hansker. Men støvler kan man jo alltids spyle av. Kanskje hanskene er mest for de som har en gartner til å gjøre grovarbeidet, og bare tar inn snittblomstene selv. :-) Og for den riktige Laura Ashley stilen i hagen - kan man nå også få Laura Ashley FRØ - så kan man så og dyrke de blomstene de vakre tekstilene er fulle av i sin egen hage.

edit: da klarte jeg å få på plass bildene :-)

14 september, 2007

Fine hagehansker!




Jeg har lenge vært på jakt etter noen fine hansker til hagearbeidet. Riktignok ender jeg som oftest opp med godt meg jord under neglene uansett, men jeg tror altså at med de riktige hanskene hadde det vært lettere å beholde dem på. Nåhar jeg funnetto alternativer verdt å prøve ut - for hver sine anledninger.

For beskjæring av stikkete rosebusker velger jeg meg disse lekre engelske hanskene i lin og lær. Fra Bradleys, et lite garveri i Shropshire.

Og for graving og planting og luking, vil jeg ha Foxgloves - slike hansker som sitter som støpt må vel være det nærmeste man kommer å være hanskeløs samtidig som man beskytter hendene mot den verste skitten og brennesle.

Nå reiser jeg snart av sted på hagemesse for å se etter nye produkter til hagebutikken - kanskje er jeg heldig å finner flere fine hansker der. Blant 1500 utstillere bør det jo være muligheter. :-)

08 september, 2007

Løktid





Bilder fra google - og www.odla.nu - en svensk hagesite som varmt kan anbefales for inspirasjon.

Nå i september er det tid for å tenke på blomstringen til neste vår. Jeg har bladd i løk-katalogene og har gjort et lite utvalg av egne favoritter som skal i jorda i år. Dette er sorter som er ganske herdige og i tillegg synes jeg selvfølgelig de er utrolig flotte.
Favoritt-tulipanen for neste vår er Angelique - håper den kan passe godt sammen med Annelinde, som jeg hadde i våres.
En liten cyclamen-narciss ved navn 'Jenny' - skal få bli del av et villflor i en del av hagen jeg har tenkt å la plenen erstattes av eng.
Kirgisløk (allium aflatunense) er festelige og dekorative, f.eks i et teppe av bunndekkere. Jeg har tenkt å prøve meg på å kombinere dem med storkenebb og se hvordan det blir.
Neste år ønsker jeg meg hvite påskeliljer, da er Mount Hood en av de flotteste og sikreste sortene.

I tillegg ser jeg for meg et stort teppe av krokus og scilla som skal få vokse vilt i den allerede ganske ville og mosekledde plenen vår. Men de venter jeg med å kjøpe til de er på salg i hagesentrene, de klarer seg som oftest uansett hvor sent man planter dem :-)