19 november, 2007

Litt stemning i heimen




Det er ikke all verdens fart i hagen om dagen, selv for meg. I kveld har jeg tent stearinlys, kost meg foran peisen med en kopp te og et par pepperkaker, sett inn i flammene og bare latt tankene vandre. På peishylla sitter to rosa Tildaer som egentlig skal flytte inn på småprinsessenes rom. Jeg synes de er så fine at jeg vil helst ha dem selv - takk til Elin i Veslestua! Jeg har handlet noe annet som skal opp på peishylla også, men det får bli neste innlegg.

16 november, 2007

Pip-pip!


Som landskapsarkitekt kjemper jeg ofte for grønne tak i byggeprosjekter jeg er involvert i. Spesielt i bymiljø er det da sedumtak som er aktuelle - de bygger mindre enn et torvtak, de veier mindre og krever mindre vedlikehold og skjøtsel. I senere tid har det blitt mer vanlig med slik takvegetasjon også på hytter. Jeg synes de er flotte av flere årsaker - først og fremst gir de en mulighet til å bringe noe grønt inn der det ellers ikke er plass for det, og bergknapp finnes i flere arter slika t taket kan få et fint fargespill og variasjon gjennom årstidene. I tillegg er det miljø- og ressursvennlig, siden vegetasjonen fordrøyer regnvann som kommer ned slik at man kan bruke mindre dimensjoner for avløpsrør - det blir lettere å håndtere overvannet lokalt.

På nettet i dag kom jeg over dette fine huset med sedumtak. Tror jeg hadde hatt flere potensielle leieboere til det i hagen min!

Jeg fant det hos Hen & Hammock, en flott engelsk hagebutikk som har vært til stor inspirasjon for min egen lille butikk. Det hadde vært moro å kunne utvide sortimentet med spesiallagede produkter etterhvert.

13 november, 2007

Velkommen til min hage!

Her kommer I Gros Hages egen blogg - den skal fungere som en nyhetskanal på hva som skjer i nettbutikken, men skal også bli en kilde til informasjon, tips og ideer for hage, hagedesign og hageutforming fra landskapsarkitekten.