28 februar, 2008

Deilig er Jorden





I forrige innlegg fortalte jeg om den fine planten jeg kjøpte på den lokale blomsterbutikken.
(hvis noen kan gi meg et navn på den hadde det vært hyggelig - det som sto på lignet på petronella, men var visst ikke helt riktig - jeg finner den ikke når jeg googler det?)

I dag vil jeg gjerne vise dere noen bilder fra Deilig er Jorden, som er en blomsterbutikk litt utenom det vanlige man forventer å finne på et småsted. Dessverre er jeg klønete og hadde dårlig tid da jeg fotograferte, men håper bildene likevel taler for seg. Vel verdt et besøk om man har veien forbi. Blomsterbutikk med peis og levende duer (bak netting) er en opplevelse!

18 februar, 2008

Ny uke!



Ønsker alle en strålende uke med dette lille bildet av noe som kunne vært en valentines-blomst, men som faktisk var en gave på morsdagen - etter ikke så veldig diskrete hint fra mor selv fikk jeg denne petronellaen med en vakker liten fredsdue på. Fredsduen er ikke ekte altså, men butikken der den er kjøpt har faktisk levende duer i lokalet (de flyr heldigvis ikke fritt). For de av dere som er på tur til Sverige forbi Ørje iblant anbefaler jeg en avstikker gjennom sentrumsgata (ja det er bare en;-)) til den fantastiske blomsterbutikken og cafeen Deilig er Jorden!

12 februar, 2008

Drømmen om en kjøkkenhage





I denne rare vinteren er planene for årets hagesesong i god gang. Jeg begynte jo så smått med kjøkkenhage ved drivhuset i fjor, i år skal den bli større. Mias kjøkkenhage er jo en ideell Potager, inngjerdet og det hele (hun må kanskje på grunn av hønene?) og en klar inspirasjon. Secrets Du Potager har også laget noen flotte grønsaksenger i flettet hassel som jeg har fått inn i butikken. Noe slikt kan sikkert en nevenyttig lage på egenhånd, eller man kan bruke pallekarmer, som jeg begynte med i fjor. Men jeg må innrømme jeg er såpass forelsket i hasselsengene at jeg tror det blir slike hos meg. Problemet er bare at det er slett ikke flatt der jeg har plass for min kjøkkenhage, så her kreves det terrengarbeider. Hmmm. Jeg må nok gå noen runder på tegnebordet og ikke minst ta med meg hageslange og tau ut og merke opp ulike løsninger. Men bildene fra Secrets Du Potager kan jo likevel være en inspirasjon, om ikke min hage kan bli like flat og strukturert - og slett ikke ligger i Provance.