15 februar, 2007

Mens vi venter på våren......tenkte jeg å ta en liten oppsummering av de elementene jeg er fornøyd med i hagen min.
Jeg begynner med en av mine favorittplanter: Lammeøre! *hjertesmiley* (Stachys byzantina for de spesielt interesserte)
Den er så fin og tett (selv om gress kommer gjennom etter to sesonger uten luking...), har vakkert sølvfarget bladverk og så er den så god å ta på! Skjønner hvor den har fått navnet fra. En venninne av meg har lekre lampeskjermer fra Tage Andersen kledd med tørkede lammeører (planten, altså!). Lekre, men litt utenfor mitt budsjett tror jeg.

Stakkars dens nærmeste slektning som har fått navnet Prydsvinerot. Hjelper ikke mye om de slenger på "Pryd" når resten av navnet er så stusselig... For meg er det ikke like innlysende hvor den planten har fått navnet fra. Pryd kan jeg forstå, men hva er det som er så svinsk med den? Riktig så fin synes jeg den er , med tett bladverk og fine rosa blomster ovenfor. Nåja, det får være tema for en annen blogg.

Jeg har plantet mine lammeører på en liten flekk av hagen som fungerer ganske bra, nemlig som bunndekker foran en klatrerose "New dawn" og en Klematis viticella "Södertelje". En vanlig oregano står også der, sammen med kuletistler som sprer seg villig i tørr og varm solvegg. Ganske fornøyd med denne kombinasjonen, selv om den har kommet til ved en relativ slump. Alle mine bed er av typen "ventebed" , jeg har bare gravd ned det jeg vet jeg må ha når jeg har funnet det, i påvente av at de virkelige bedene skal etableres i hagen og plantene skal flyttes dit de kommer til sin rett.

På bildet her står de sammen med den lille hagefrosken min, som er en slangetemmer! Han passer på at ikke hageslangen kommer breiende inn og knekker klematis og sarte blomsterstilker i bedet.

7 kommentarer:

Guldkant På Livet sa...

Hallå där! Fick av en tillfällighet, via en annan blogg se din! Tja, det är ju så det går till i denna "världen"..

Måste bara kommentera din fina bild på lammöronen! För det är så du kallar den växten också va? Jag har inget annat namn på dem, jag har gjort en prydnad av lammöron som jag ska visa på min blogg inom en snar framtid.. ha en bra kväll.Välkommen in till mej! Hälsar Mari.

Koselig koselig sa...

Hei jeg svinser innom helt tilfeldig! Takk for tipset om slangetemmer. Det var utrolig lurt, skal jeg se om jeg finner her jeg bor. Hvor har du kjøpt din? Det var en utrolig fiffig ide, gave til gartneren. Noen ganger er det vanskelig å finne gaver til folk, de har jo alt ikke sant?? :) Ha en god helg! :)

ps. fine bilder fra hagen din :)

Pulsatilla sa...

Hei koselig koselig! Hagefrosken min har jeg importert selv, selges - I Gros Hage - se link på bloggen min :-) Tror også jeg har sett den på en svensk hagebutikk, husker ikke om det var trädgårdsrum eller trädgårdsliv.se
Guldkant... ja, de heter lammeøre her også. Kanskje jeg i sommer skal prøve å samle blader og lage noe selv jeg også?

Karna sa...

Så bra at du har ordnet bloggen, slik at jeg kan legge igjen melding til deg, det var deg jeg mente... ;0)

Har ikke hørt om denne planten, men for et koselig navn! Er elendig å huske navn på planter, bruker å skrive ned før jeg går i hagesenter for å huske...Denne tror jeg at jeg må prøve! Håper du kommer med tips til oss som ikke er eksperter, som for eksempel hvordan lage litt nivåer i hagen osv.....

Ha en fin søndag!

molly's heaven sa...

Nydelig...blir spennende å følge med;) Trenger noen hagetips...hihi!

Guldkant På Livet sa...

Tack så hjärtligt för tips om duken! Även om de inte hade en likadan så får man ju mycket annat vackert att kika på!

Ha en bra söndag!

Jo, förresten, kallar du de bladen för "Lammöron " också? // Mari

Guldkant På Livet sa...

Oj, nu såg jag att du redan hade svarat på din sida! Ok, lammöron är i af ett mycket gulligt namn!

Mari.