27 mai, 2008

Work in progress

Forsøksvis rette linjer må til - radmarkør i støpejern fra min lille butikk :-)

Nokså rett kant ;-)

Pus har tatt i bruk mine nye kanter som sti. Granitt er nok bedre enn grus for myke poter :-)

Knall rosa Bellis er et deilig fargeinnslag på hovedtrappen

Opprustingen av inngangspartiet ligger som forventet an til å bli en føljetong utover sommeren. At jeg sjelden rekker å legge mer enn 5-6 steiner før jeg må gjøre noe annet hjelper ikke stort på fremdriften. Men på søndag kveld fikk jeg noen timer sammenhengende arbeidsro, nok til at jeg kan vise dere et lite glimt av første del av jobben. KDe første kantene er nå satt, og for de av mine venner som har gått litt i surr på om jeg er landskapsarkitekt eller anleggsgartner, fremgår det tydelig av kvaliteten på arbeidet: Jeg er landskapsarkitekt med kun teoretisk kunnskap om setting av stein. Her er ingenting gjort "riktig", og kantene er allerede før frosten har herjet med dem litt ujevne, men nå er ikke min hage noen offentlig park, så jeg foretrekker det slik, litt hjemmelaget :-)

Når kantene er ferdige står bedene innenfor for tur, og å få plass til en liten sitteplass. Jeg drømmer også om å bytte ut den triste grusen med fin hagesingel, men det er et prosjekt som krever litt velvilje fra bonden, og han er for tiden opptatt med et annet prosjekt, som jeg håper å kunne vise frem om ikke alt for lenge. Så i overskuelig fremtid så får jeg klare meg med grus.

4 kommentarer:

Albertines verden sa...

Dette blir jo riktig fint, sjarmerende om ikke alt er på geledd, synes nå jeg. Min gårdsplass er dekket med belegningsstein, praktisk men ikke spesielt sjarmerende med over 400m2 Så jeg nesten grein meg til noe brosteinsom en slyngende sti på siden av huset og grusgang langs hele baksiden i stedet. Broren min hentet hvit singel til meg i Høland. Det er så vakkert å se på, og den deilige lyden når man går på den. Ha en superflott uke. Bestiller jeg den plantesenga, kan den kanskje like gjerne hentes hos deg? Hvis det passer seg sånn. Ha en fortsatt fin uke. Jeg må ut og vanne. Pelargoniar og Hortensia henger med hodet etter en varm dag.

Karna sa...

Jeg venter på et stort lass med runde steiner fra Modalen, slik at jeg kommer meg videre med hagen min...mange planter som står på vent, og det er ikke bra i stekende sol...må vel til slutt handle inn nytt vil jeg tro. Nevøen min som er snekker er også reist til syden nå, skull jo vært hjemme og snekret port og buer til tanten sin....nei og nei...he,he..

Garden Angel sa...

Dette blir jo kjempefint!
Du er så flink!
Bare sjarmerende at det ikke er helt rett...!
Koselig sittekrok i veksthuset også:)
Og ja, de alvetingene fra Wik & Walsøe er så vakre!
Ha en fin helg!
Klem fra meg:)

Monicas Hage sa...

For et nydelig hus du har :) Blir kjempefint utenfor...