10 mai, 2010

Summer snow

En annen klematis-favoritt: Etoile Violette
 I dag tok jeg turen innom hagesenteret på vei hjem fra jobb. Gros hage på Ørje skal jo få ny hekk. Valget er nå snevret ned til å stå mellom lerk og agnbøk. I en ideel verden bestiller jeg den flotte ferdighekken de kunne tilby, for å få romfølelsen tilbake i hagen med en gang. Men det er ikke til å komme unna at en ferdig utvokst hekk koster en del mer enn små hekkplanter- den har jo vært stelt i flere vekstsesonger i planteskolen. Jeg får gruble litt og se hva finansene tilsier. Hjertet sier for øyeblikket vakker ferdig hekk av japanlerk.

'Paul Farges' - også kjent som 'Summer Snow'  - Bilde lånt fra wikispecies

Men altså - da jeg først var i hagesenteret måtte jeg jo ta meg en liten runde. Og jammen traff jeg på en klematis som ville være med hjem! En "Summer snow" står nå og venter i garasjen på at jeg skal finne det perfekte stedet for den. Den har jeg hatt lyst på lenge så gleden var stor da den ble funnet. Vil du lære mer om klematis kan jeg anbefale Finn Rosholms flotte sider "Clematis i Norge"  hvor han har samlet all sin kunnskap om disse fantastiske klatrerne. Og hans kunnskap er ikke  liten, det kan jeg love deg!

Dette bildet er gammelt - men nå er knoppene til lønna sprekkeferdige - snart blomstrer den igjen!
 Torsdag er det Kristi Himmelfartsdag - men i butikken på Ørje har vi vanlige åpningstider: 11 - 18. Velkommen innom!

3 kommentarer:

Toril Børresen sa...

Vi er en venninnegjeng som har lett etter "Summer Snow" i to år - uten å finne den. Men så sier du at den finnes i Gro`s hage!! Men dessverre det ser ikke ut som om den er i nettbutikken hennes...

Gro/ I Gros Hage sa...

Hei Toril! Nei, foreløpig selger jeg ikke planter. Men jeg fant den fine Summer Snow hos Rustad hagesenter i Askim. Jeg tror også du kan kjøpe den på nett, hos Rom hagesenter

Linda sa...

Jeg kjøpte summer snow i dag på lunds gartneri i torsnes:) Håper jeg lykkes med den:) Ferdig hekk ja, den linken skal jeg spare på og ha i bakhånd:)