20 mars, 2011

På høy tid å få på plass fuglekassene i hagen!


Mars er over halvgått, og det nærmer seg tid for trekkfuglenes tilbakekomst. Ønsker du et rikt dyreliv i hagen kan du legge forholdene til rette ved å sette opp fuglekasser. For den nevenyttige er det enkelt å snekre ei kasse selv - det finnes flere gode sider om du trenger mer informasjon om det på nettet. Jeg anbefaler Miljølære.no for masse god informasjon - både om bygging av kasser og hvor de skal henges opp. Moseplassen har også en god artikkel med lenker videre  for deg som vil lære mer.

Har du problemer med at hakkespetten kommer og hakker i stykker hullene i fuglekassen, har vi solide hullbeskyttere i kobber som du kan skru fast. De fås i to dimensjoner, 29 mm som passer til alle meisefugler utenom kjøttmeisen, og 32 mm som også vil passe for kjøttmeis og fluesnapper.

I Gros hage har mange varianter av fuglekasser på lager - fra det mer dekorative slaget til de helt enkle, men solide. De morsomme kassene er nok laget av mindre holdbare materialer, men har likevel riktig utforming i forhold til å tiltrekke seg småfuglene. Våre solide engelske fuglekasser er ikke bare laget av fcs-sertifisert miljøvennlig europeisk trevirke, flere av dem har også en smart multi-funksjon som gjør at du kan tilpasse kassen til de fuglene du ønsker besøk av i hagen - opp til de som vil ha en større åpning i kassen, som rødstrupe, stær og rødstjert.
4 kommentarer:

anne - moseplassen sa...

Tak for lenke Gro, og hyggelig å se en bloggpost fra deg igjen!
Men du, rødstrupen er jo ikke akkurat en større fugl da ;)

Gro/ I Gros Hage sa...

Hehe, nei det har du jammen rett i Anne. Det var klønete formulert. Rødstrupen er en liten fugl, men den liker å ha stor åpning og ikke et lite hull dersom den skal hekke i en fuglekasse. :-) Skal reformulere meg litt i innlegget, jeg.

kariogjon sa...

Hei, Gro.
takk for tips, men kan du si oss hvor vi får kjøpt disse hullbeskytterene?
Mvh Kari og Jon

Gro/ I Gros Hage sa...

Hei Kari og Jon
Vi har fortsatt hullbeskyttere i nettbutikken vår, og i butikken på Ørje. Lenke her:
http://www.igroshage.no/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=1&keyword=hullbeskyttelse