19 februar, 2007

Dagens favoritt - stormarikåpe!I den triste våte vinteren vi har i dag fortsetter jeg listen over ting jeg liker ved hagen min med nok en favorittplante (jeg har mange, så dette temaet kan nok fortsette en stund... ;-) ). Dagens yndling er Stormarikåpe (alchemilla mollis) - jeg er ikke sikker på hvilken sort som har funnet veien til hagen min, den kom som noen få potter fra restesalg av stauder på Plantasjen et år. Etter det har den blitt delt og flyttet og nå finnes den i store deler av hagen. Jeg elsker marikåpen av flere grunner - den er så vakker! Med sine lett hårete blader legger morgendugg og duskregn seg som små dråper i bladene. Den blomstrer villig i en sky av grønngule blomsterstander. Og den danner tette tuer omtrent ugjennomtrengelig for ugress.
Stormarikåpe trives best der sola ikke steker alt for mye, men får den tilgang på nok vann kan den bli frodig og flott også i solsteiken. Altså er den drømmeplanten for den som vil ha en lettstelt og likevel frodig hage. Jeg bruker den som kantplante og som bunndekke - og den er kjempefin å ta inn i buketter, jeg hadde den til og med i brudebuketten min.


Takk for hyggelige kommentarer i bloggen; det setter ejg stor pris på! Det kommer nok mer tips om utforming av hagen etterhvert - med utgangspunkt i min egen humpete bakke :-)

3 kommentarer:

Gunhild sa...

Denne planten har jeg sett, men har den ikke selv. Så flott med en landskapsarkitekt i favorittlista. Jeg trenger nok litt tips etterhvert når det gjelder uteområdet. Det blir bare verre her for hvert år.

Guldkant På Livet sa...

Daggkåpa! Ljuvlig växt! Och så härligt pigg grön färg, fint i din brudbukett!! Har du sett paketet jag gjort av lammöron idag? Såna du hade med i ditt förra inslag. Ha en god kväll önskar Mari

Guldkant På Livet sa...

Ja tack,
Jo, de är jättebra att ha i dekorationer, runt små buketter, eller att limma fast på vad som helst, man vill liksom bara "klappa" det sedan för det blir så mjukt... // Mari.