27 juni, 2007

Peon-tid!




Nå blomstrer peonene i hagen min - min ene datter som er i Rooosa-modus for tiden er i ekstase over stooore, duftende rosa peoner! Det er i grunn jeg også. Men jeg er like glad i de rene hvite som dufter deilig her på skrivebordet. Begge tuene med peoner har stått i hagen vår siden lenge før vi kom hit, så jeg er slett ikke sikker på hvilke sorter det er. Den rosa er kanskje Sarah Bernhardt men jeg synes ikke den er helt typisk.
I fjor delte jeg dem litt, og nå har jeg et par tuer til på gang, selv om det tar mange år før de får samme dimensjoner som disse. Mange tror at det er så vanskelig å dele og flytte peoner, men det er ikke tilfelle. Man må bare passe på at man ikke setter knollene for dypt i jorda - sett dem i samme dybde som de sto før, så vil de snart blomstre igjen.

9 kommentarer:

Olstad sa...

Jeg skal prøve å dele pioner i høst, leste ett sted at det var lurt å dele på tidlig høst, så jeg forsøker da.

Kanskje vi sees i løpet av noen dager drar til mor i dag blir der til mandag kveld. Ringer/mailer deg

Ida sa...

Nydelige Peoner!
Ett vakkert skue til å bli glad av. :)

Trines Hus og Hage sa...

Å så nydelige pioner!!! Jeg bare elsker dem. De er jo så lettvindte og robuste, og så kommer de med slik prakt og herlighet! Fint det du skrev om å dele pioner. Jeg har aldri gjort det før. Graver du opp hele tua først eller tar du og spar ut en flik fra den som står i jorda? God helg til deg!

Guldkant På Livet sa...

Å vilkan ljuvliga pionbilder!!! Det är väl blomman nummer 1 !
Ha en bra helg, hoppas det går bra med butiken!! Mari.

Trines Hus og Hage sa...

Hei på deg og takk for hyggelig svar på bloggen min. Fint å få pion-rådet ditt også. Ja, såklart du kan linke meg. Bare hyggelig! Jeg gjør det samme med deg. Kos deg i helgen!

Emmeline sa...

Sååå fine pioner du har i hagen din. Jeg har bestemt meg for å prøve meg på pioner jeg også. Har fått noen gode tips fra Trine og satser på at jeg skal få dem til å trives? Må jo bare prøve, og når jeg ser bildene dine blir jeg jo bare mer bestemt på at jeg skal klare det. Nydelige bilder!

9na sa...

Du så koselig blogg du har, jeg linker deg, håper det er ok?

LOTTE sa...

Pioner er en av mine yndlingsblomster, er bare så skjønne. Fin blogg du har!

Fia sa...

Jag älskar pioner och har själv fyra stycken. Tyvärr så har de redan blommat över hos mig, och jag glömde att fota dem. Jag njuter av dina så länge. Några andra av mina blommor finns på http://fia.tradgardsblogg.se/

Har ni någon allmän trädgårdblogg i norge som man kan kika på?