12 juni, 2007

Å den som var en løvetann...
Her om dagen ble jeg via hageforumet hagegal klar over at Løvetann også kan være en plante som folk DYRKER helt frivillig i hagen sin. Da riktignok i litt mer kultiverte former en den vanlige gule. Jeg har jo skrevet en del om hva jeg er fornøyd med i min hage tidligere - i dag skal dere få se noe som ikke fungerer så godt: Plenen min er humpete og full av løvetann (der det ikke er mose...) Men det ser jo fint ut akkurat når den blomstrer, da. Og så slipper man jo å gå så langt for å være midt i ei blomstereng. Viser også bilde av to andre små blomster i hagen min i dag :-) De har nok arvet mors blomsterplukker-gener.

Ellers begynner peonknuppene å bli store og velfylte - ikke så lenge før de første begynner å åpne seg nå. Det er masse insekter i hagen min i år, lurer på om det er på grunn av den milde vinteren at så mange har overlevd? Heldigvis er ikke alle småkryp i hagen skadelige - marihøna er jo en nyttig liten fyr.

6 kommentarer:

Dans på roser sa...

Løvetann, ja. GRRRR.... en stor medvirkende årsak til at jeg ønsker å minske gressmatten med årene. Har langsiktige hageplaner på lur. De inneholder singel, "gatesten", skiferheller, hageganger og større partier med beplantning med små busker og stauder. Skal sørge for bunndekkere, så ikke løvetannen får så godt tak i hagen min.

Takk for hilsen i bloggen min, koselig. Ja, vi får håpe at plantene ikke blir solbrente. Flere av dem står i sørvendte vinduer til vanlig, så jeg håper det skal gå bra. Mine hvitemaljerte sinkbaljer er fra JYSK, og de er superbillige! tror det var rundt 50 for den minste og rundt 70 for den store. Løp og kjøp! =)

Hulda sa...

Så fine bilder! Nydelig med de to små sammen med løvetanna. :) Marihøna har alltid fascinert meg. Da jeg var lita husker jeg at jeg gikk i noe høyt gress opp til besteforeldrene mine. I gresset var det fullt av marihøner, de kom også over på armene mine og krøp. Et fint sommerminne det. :)

Mia sa...

Ja, det er masse løvetann i plenen min også ( i tillegg til groblad, tistel etc...) Og mange rare kryp i blomstene. Oppdaget plutselig idag at en (eller rettere sagt en million) grønne mark/omer har spist opp alle bladene til akelejene mine, mens jeg var i Danmark. Er det pga. den plutselige varmen, eller kanskje pga. de milde vintrene...? Marihøna er jeg derimot alltid glad for å se i hagen min.

Ida sa...

Herlige bilder fra hagen din. Både av blomster og barn. (:
Små unger elsker å plukke de små solene.
Tror vi har samme type plen... ;)

Guldkant På Livet sa...

Vilka gulliga döttrar och såna vackra blomsterbilder!! Helt udnerbart!! Mari.

Hem och Lycka sa...

Vilka härliga bilder..