28 mai, 2007

En liten kveldstur i hagen
Nå er pinsen overstått og det har blitt litt fri også, selv om kveldene etter de små er i seng stort sett går med til jobb. I år har faktisk pinseliljene truffet pinsen, det skjer ikke så ofte i min hage. Pinseliljene i hagen min er en gammel sort som har stått her lenge før vi flyttet inn. De er fylte og dufter deilig når man rusler forbi dem i skumringen.

Orientvalmuene har strukket seg og fått store knopper, det siste regnskyllet som har kommet her har gjort dem godt. Jeg synes nesten de er på sitt vakreste nå før blomstring, de ildrøde og sorte blomstene blir nesten litt voldsomme.

Nå blomstrer også sargenteple-hekken min, den er nok en av mine favorittplanter i hagen. Overdådig blomstring nå, og til høsten får den dekorative røde "epler".

Håper alle har hatt en fin pinse og fått ladet opp til en ny uke - heldige vi i Norge, som har hatt fri i dag!

10 kommentarer:

Trines Hus og Hage sa...

Sargenteplehekken din var bare så skjønn!!!!! Kjempefine pinseliljer også! Jeg synes det er noe spesielt med de plantene jeg vet er gamle. De er liksom ekstra verdifulle. Det er koselig med en liten hagevandring på kvelden i egen hage. Ha ei riktig god uke!

Milly sa...

Er det riktig som det ser ut på bildet at pinseliljene dine er hvite inni også? Det var såå fint!
Og så den hekken, aldeles nydelig!

Pulsatilla sa...

Det stemmer, Milly, pinseliljene mine er hvite inni, og helt fylte. De er ganske små.

Ida sa...

Vakkert.
Pinseliljer i pinsen var "full klaff" ja.. ;)
Nydelig hekk.
Ønsker deg en deilig dag! (:

Guldkant På Livet sa...

Vilken helt underbar trädgård du har!!! Mari.

Mia sa...

Orientvalmuer er så flotte, både som knopp og blomst. Jeg hadde også noen tidligere, men de ble "kvelt" av andre ivrige stauder. De valmuene jeg viser bilde av i bloggen min vet jeg i navnet på, de var her når vi kom (jeg har bare flyttet de i det nåværende bedet). Blomstene er orange (ikke min favoritfarge), og de har en tendens til å "legge seg" (blir vel for tunge...?)

Emmeline sa...

Åååå det var en nydelig hekk. For oss hageanalfabeter var det fantastiske bilder, tenk det går an å ha det sånn i virkeligheten! Nydelig!

Hulda sa...

Fine blomster du viser, blir fint å se mer fra hagen din etterhvert. :)

Hem och Lycka sa...

Vilka underbara blommor!!

Koselig koselig sa...

Valmuer er så skjønt!!! Skulle ønske vi hadde også, men nå er det fullt hos oss :)