03 mai, 2007

Flere favoritter!Da jeg kom hjem en sen kveld i helgen hadde det skjedd: Lønna hadde sprunget ut i det varme vårværet! Store trær er en evig favoritt, der det er plass til dem. I min hage er det god plass, og jeg har noen få store trær - den absolutte favoritten er denne lønna. En helt vanlig spisslønn (acer platanoides) er det, og jeg synes den er utrolig vakker nå på våren når den blomstrer på bar kvist med syrlig lyse gule blomster mot den mørke barken. Når løvet kommer blir den mer nøytral men gir god skygge i hagen - så kommer den tilbake i sitt ess på høsten med de flotte røde og gule fargene. Men høsten skal vi ikke tenke på nå - nå blomstrer lønna lysegult og snart er det sommer!

Som barn hadde jeg den også som favoritt, det er vel fler enn meg som har plukket "neser" fra lønn og satt dem på nesen?


Drivhuset mitt er nå nesten ferdig montert og jeg har testet det og funnet ut at det går helt fint an å drikke te inni der, hvertfall - så får vi se om ikke det går å dyrke der også snart. Må bare få montert de automatiske lukeåpnerne, det blir riktig varmt i et drivhus som står i solsteken hele dagen når ikke lukene kan åpnes... (og så må dere se bort fra de stygge plaststolene inni der mens jeg leter etter det perfekte drivhusmøblementet...)

4 kommentarer:

Olstad sa...

Jeg tror jammen jeg kommer å drikker te snart:-) Fra spøk til alvor vi kommer til hjemmelige trakter i fbm 17 mai!

Hilde S. sa...

Eg er heilt einig med deg at det var eit flott tre, nydeleg var det:)
Eg skulle gjerne hatt eit slikt tuntre, men hagen min er ikkje så stor at det går an.

Så flott drivhuset vart:)

Ha ein fortsatt fin kveld.

anniche sa...

Så flott drivhuset er da!
Tenk så mye fantastisk du kan dyrke nå....Gosh, du er heldig!

Ha ne kjempe flott helg:))

Ida sa...

Gratulerer med drivhus! (:
Lufteluker er nesten ett "must" ja... Mye fint i bloggen din. (:
Fant deg gjennom Hulda.
Linker til deg og håper at det er greit. (:
Kommer på besøk igjen.
Ida