16 november, 2007

Pip-pip!


Som landskapsarkitekt kjemper jeg ofte for grønne tak i byggeprosjekter jeg er involvert i. Spesielt i bymiljø er det da sedumtak som er aktuelle - de bygger mindre enn et torvtak, de veier mindre og krever mindre vedlikehold og skjøtsel. I senere tid har det blitt mer vanlig med slik takvegetasjon også på hytter. Jeg synes de er flotte av flere årsaker - først og fremst gir de en mulighet til å bringe noe grønt inn der det ellers ikke er plass for det, og bergknapp finnes i flere arter slika t taket kan få et fint fargespill og variasjon gjennom årstidene. I tillegg er det miljø- og ressursvennlig, siden vegetasjonen fordrøyer regnvann som kommer ned slik at man kan bruke mindre dimensjoner for avløpsrør - det blir lettere å håndtere overvannet lokalt.

På nettet i dag kom jeg over dette fine huset med sedumtak. Tror jeg hadde hatt flere potensielle leieboere til det i hagen min!

Jeg fant det hos Hen & Hammock, en flott engelsk hagebutikk som har vært til stor inspirasjon for min egen lille butikk. Det hadde vært moro å kunne utvide sortimentet med spesiallagede produkter etterhvert.

3 kommentarer:

Landliv sa...

Så spennende å høre!!! Er med i styret i hagelaget her, så dette var kjempefin idé jeg ikke visste om. Noen i familien har litt for tynn dimensjon for torv, selv om det er det de helst ønsker... kanskje sedumtak hadde vært noe for dem!?! Skal jammen kikke mer på dette - og i nettbutikken din! God helg!

Nostalgia sa...

Stilig;) Jeg tror jammen at fuglekassene skal få nytt tak her også. Må bare passe på at ingen bor der i gjerningsøyeblikket..

God helg!

Olstad sa...

åhhh slikt sedum tak har jeg så inmari lyst til å hå på det gamle lekehuset vi har i ytterkanten av tomten. Det hadde blitt helt perfekt.

Superkaldt hos oss, så her er vedfyring og kos.