04 desember, 2007

Vinterens gode ting

Førjulstidens favorittbok!

Dagens favorittkopp! (Napoleon Ivy)

Litt interiør fra stua mi. (Hønene tilhører småjentene, jeg har ikke bomma
totalt på hvilken høytid det er selv om det kan se slik ut!)

Min favorittbok som jeg kommer tilbake til hver vinter de siste årene har ikke tapt seg når det gjelder å inspirere til førjulskos i år heller. Det vil si, jeg er slett ikke så flink til å sette prosjekter ut i livet denne vinteren, men likevel er det deilig å bla i boken og la seg inspirere - her er det mat, blomster og dekorasjoner med vinterstemning. Gode oppskrifter og vakre, vakre bilder. Boken er skrevet av Anna og Fanny Bergenström, Anna er kjent og dyktig svensk matskribent og datteren Fanny fotograf - som tar flotte bilder av blomster og grønt.

De siste dagene har jeg tenkt mye over hva jeg skulle ha gjort, men aldri rakk i hagen denne høsten, inspirert av Anne-Maries artikkel på hagegal. Frosten har kommet, og løvet ligger fortsatt tett over plenen. Bedet jeg skulle etablere er bare halvspadd. Halve hekken er uklippet. Vel vel - det kommer en ny sommer og nye muligheter til å skape i hagen. Men det hadde vært deilig om det kom litt snø og la seg som et forsonende teppe over bevisene for all min forsømmelse i høst. Slik at jeg kan sitte uforstyrret under teppet mitt i godstolen, med favoritt-koppen med te, og fantasere om neste sommers prosjekter (som høyst sannsynlig blir neste høsts gremmelse). Men først skal jeg altså være i nuet, med Vinterens gode ting - en bok jeg anbefaler varmt!

9 kommentarer:

Milly sa...

Du beskriver den perfekte måten å slappe av og kose seg på, med en deilig bok, teppe og yndlingskoppen med noe godt og varmt.
Jeg kunne virkelig også godt tenkt meg litt snø til å dekke over frosne staudestubber og tomme blomsterbed. Nei, best å kose seg inne!

Emmeline sa...

Heisann. Må si meg enig med Milly: Dette var den perfekte avslapping, med en god bok--en veldig fin kopp syns jeg!! og en stilig kommode, den likte jeg godt. Jeg har jo veldig mye hvitt hos meg...og da blir det sånn at man drømmer seg vekk når man ser andre som har litt mer kontraster i interiøret sitt! Veldig fint syns jeg!
Takk for tipset om denne spennende boken, nå har jeg skrevet ned navnet i min almanakk og så skal jeg se etter den på biblioteket. Kjekt! Jeg savner snøen jeg også... og jeg har nok forsømt hagen min MYE mer enn noen andre!
Men jeg er jo helst på jakt etter julestemningen da vet du:)
Takk for inspirasjon, jeg kommer tilbake:)

Ida sa...

Den boken ser veldig inspirerende ut! :)
Kos deg videre i go` stolen med den og alt annet som er hyggelig. :)
Fin førjulstid til deg.

Landliv sa...

Boktips tar jeg gjerne i mot med åpne armer! Ser kjempefin ut. Jeg er også på Hagegal - finner så masse bra tips og så flinke folk å spørre der inne!

elin1976 sa...

Høres så avslappet ut når du skriver. Høres forresten ut som en perfekt kveld. Under teppet med te koppen godt plassert ved siden av og en god bok . Hva mer kan vi forlange? Ha en fin dag. Masse klemmer fra Elin:O)

Helen sa...

Hei!
Ja, er det ikke viktig å glede seg over de tingene man faktisk får gjort i stedet for å ergre seg over det man ikke rekker. Tekoppen din og bildet fra stua var begge sjarmerende. Her ser det hyggelig ut å utøve "armchair gardening"

Anita sa...

Snø hadde vært kjekt ja!!

God fredagskveld til deg fra meg!!

Trines Hus og Hage sa...

Hei! Ja, jeg er enig med deg at det er godt å la hagen få hvile litt og at man med god samvittighet bare koser seg inne. Det var et bra og nyttig innlegg du henviste til på hagegal. Det er jo sant, hagearbeidet skal være et produkt av overskudd og energi, men selv er jeg nok den typen som liksom ikke greier å la være å stå på for å få halvgjorte ting ute i hagen gjort. Men det som ikke er påbegynt er mye lettere å utsette. Jo, jeg synes det er godt med "ferie" fra hage, bare pynte litt på inngangsparti og sysle. Men når julen er over og vi skriver januar er det ikke lenge før jeg begynner å lengte. Så begynner jeg med frø og stiklinger og så går det fort. Må prøve å nyte der vi er akkurat nå, og tenke slik hver dag.
Takk for tips om boka, så må du kose deg i den fine tida vi er inne i. Trine

Olstad sa...

åhhh den boken så/hørtes fin ut. Skriver ned på ønskelisten...

Liker de koppene dine godt de er så veldig det gode livet på landet.

Apropo det gode livet på landet ønsker jeg deg en flott uke med kun å kose seg med det gode livet på landet.