27 juni, 2007

Peon-tid!




Nå blomstrer peonene i hagen min - min ene datter som er i Rooosa-modus for tiden er i ekstase over stooore, duftende rosa peoner! Det er i grunn jeg også. Men jeg er like glad i de rene hvite som dufter deilig her på skrivebordet. Begge tuene med peoner har stått i hagen vår siden lenge før vi kom hit, så jeg er slett ikke sikker på hvilke sorter det er. Den rosa er kanskje Sarah Bernhardt men jeg synes ikke den er helt typisk.
I fjor delte jeg dem litt, og nå har jeg et par tuer til på gang, selv om det tar mange år før de får samme dimensjoner som disse. Mange tror at det er så vanskelig å dele og flytte peoner, men det er ikke tilfelle. Man må bare passe på at man ikke setter knollene for dypt i jorda - sett dem i samme dybde som de sto før, så vil de snart blomstre igjen.

18 juni, 2007

Salg i hagen!






Det er salg i Gros Hage denne uken - masse lekkert til hyggelige priser!

12 juni, 2007

Å den som var en løvetann...




Her om dagen ble jeg via hageforumet hagegal klar over at Løvetann også kan være en plante som folk DYRKER helt frivillig i hagen sin. Da riktignok i litt mer kultiverte former en den vanlige gule. Jeg har jo skrevet en del om hva jeg er fornøyd med i min hage tidligere - i dag skal dere få se noe som ikke fungerer så godt: Plenen min er humpete og full av løvetann (der det ikke er mose...) Men det ser jo fint ut akkurat når den blomstrer, da. Og så slipper man jo å gå så langt for å være midt i ei blomstereng. Viser også bilde av to andre små blomster i hagen min i dag :-) De har nok arvet mors blomsterplukker-gener.

Ellers begynner peonknuppene å bli store og velfylte - ikke så lenge før de første begynner å åpne seg nå. Det er masse insekter i hagen min i år, lurer på om det er på grunn av den milde vinteren at så mange har overlevd? Heldigvis er ikke alle småkryp i hagen skadelige - marihøna er jo en nyttig liten fyr.