14 januar, 2008

Og julen varer helt til påske


Tja, jeg vet ikke jeg. Hos meg er den fortsatt ikke helt over, selv om juletreet har sagt takk for seg er det nå i januar at mine amaryllis og juleroser er på sitt vakreste. Og ikke om jeg har hjerte til å gjemme dem bort eller kaste dem ut. I år har jeg satset på hvite amaryllis, så de gjør seg jo heldigvis godt selv om det ikke er jul.

Julerose (Helleborus ssp.) er forøvrig en staude, så om du har kjøpt inn en slik til jul så kan du plante den ut når våren kommer, og forhåpentlig glede deg over blomster - slik som været har vært på østlandet i det siste, kanskje ved juletid.

...mine egne bilder må visst vente litt... her er et fra istockphoto så lenge...

8 kommentarer:

Anniche ♥ sa...

Hei du!

Lenge siden sist! !Håper alt er bra ...

Bedre sent enn aldri er det vel noe som heter , tjihi! ;))

elin1976 sa...

Jeg trodde et lite øyeblikk at du hadde forspist deg på julemat , å lå å hvilte på sofanen.(he he) Godt å ha deg tilbake

Hem och Lycka sa...

Julros är ju otroligt vacker, får se om det kan bli en sådan till nästa jul.. kram!

Mia sa...

"Long time no see" Pulsatilla! Koselig å se et livstegn her hos deg. Hvite amaryllis er tingen hos meg også, riktignok avblomstret nå, men jeg har tatt vare på løken og har tenkt å ta den fram igjen til våren/sommeren når/hvis jeg ser tegn til liv. Julerose har jeg også, som jeg prøver for harde livet å holde liv i til våren (blomstene har visnet nå og de fleste bladene har også takket for seg, men jeg lever i håpet). Er det eventuelt mulig å sette den ut nå...?

Gunhild sa...

Fikk lyst til å legge igjen en hilsen her. Selv har jeg også Amaryllis og dessuten masse hvite svibler som står i full blomst for tida. Liker best hvite blomster inne.
Hvite krysantemum bruker jeg mye ellers i året. Ha en god dag!!

Gunhild sa...

Fikk lyst til å legge igjen en hilsen her. Selv har jeg også Amaryllis og dessuten masse hvite svibler som står i full blomst for tida. Liker best hvite blomster inne.
Hvite krysantemum bruker jeg mye ellers i året. Ha en god dag!!

Ida sa...

Vakkert bilde. :)
Jeg har også en hvit Amaryllis i full blomst akkurat nå.
Den er fin - også i januar. ;)

Albertines verden sa...

Jeg har også julerose i full blomst. 2 faktisk. Var egentlig litt dyre, så det var nesten så jeg angret på innkjøpet. Men de var bare så vakre, og det kommer jo nye blomster hele tiden.Nå er ikke mitt interiør helt hvitt, det meste er litt varmere, fra eggehvit til lys beige. Vil ikke at det skal bli blåskjær. Ja, varene fra Green Gate kom jo ikke før fredagen før jul - typisk. Kommer flere farger og mønstre utover våren. Klart du må gi deg til kjenne, det er like spennende hver gang det ramler inn noen som har vært innom bloggen. De fleste har jo ikke turt å legge igjen noen kommentar en gang. Velkommen inn!