21 juni, 2008

Dronning Ingrid du liksom...

Ikke Ingrid - men hvem er det?

Pelargonia Sinsen

Tidligere i måneden var jeg på et lokalt gartneri for å kjøpe noen pelargoniaer - de har en sort som de kaller for Sinsen - den er så vakker, litt slyngende og en herlig rosafarge. Men de pleier ikke å ha mange av den, så jeg bestemte av vi bråstoppet på gartneriet på vei til besøk en vakker ettermiddag for å prøve å sikre meg noen eksemplarer. Mannen ventet i bilen, og jeg heseblesende inn i gartneriet. Har dere de derre fine - jeg prøver å forklare uten å huske navnet - og damen forstår - vi klarer til sist å spore opp tre planter spredt i det store drivhuset. På vei til kassen går jeg forbi et bord med noen frodige pelargoniaer - synes de ser fine ut selv om de bare står i knupp ennå. Spør damen om sorten, og hun sier "Åh, det er bare vanlige Dronning Ingrid, det..." Javel tenker jeg i mitt stille sinn, synes bladverk og knupper ser litt annerledes ut , men rasker likevel med meg to frodige planter på veien. 30 kr/stk for store kraftige pelargonia er det jo verdt.

Vel, nå blomstrer de - og det er helt klart ikke Dronninga som har kommet til hagen på landet i år, så mye kan jeg si med sikkerhet. En utrolig vakker rosenknopp - men jeg aner ikke hva den heter! Er det noen som kan hjelpe?

edit: Med hjelp av Monica er mysteriet oppklart - det er en 'Appleblossom Rosebud' jeg har fått tak i :-)

5 kommentarer:

Monicas Hage sa...

Hei! Kan det være Appleblossum Rosebud eller noe sånt? Jeg har ikke noe særlig greie på Pelargonium, men har falt pladask for den sorten. Syns denne ligner på den i alle fall... Da er du i såfall heldig, for jeg har dessverre ikke funnet den på noe hagesenter her i nærheten.

AnneKa sa...

Nydelig var den, men min kunnskap om Pelargonium strekker seg ennå bare til at jeg har to rød, en rosa, en hvit og en lilla. Kanskje en dag kommer jeg så langt at jeg finner navnet på dem men første utfordring blir å klare å berge dem i vinter. Klarer jeg det, blir det MANGE flere neste år. Har virkelig fått sansen for denne vakre blomsten som jeg husker fra mormor's vindu.

hvorfor ikke... sa...

Jeg sier bare NYDELIGE ;)

moseplassen sa...

aaner ikke, men så absolutt nydelig :)

Elisabeth sa...

Appelblossum rosebud, helt sikker på det ja.
Vakker pelargon, mye penere enn dronning Ingrid, sier nå jeg da ;)