28 juni, 2008

Burgon & Ball - tools for serious gardeners



Nytt av året er vakre sussex trugs fra Burgon & Ball - kommer snart i nettbutikken! Den minste varianten, for de små gartnerene er allerede på plass. Sussex trugs er klassiske engelske hagekurver i trespon. En kurv for et hvert formål. Burgon & Ball lager dem i fargevaskede utgaver så vel som naturfargede - her er min rosa som en liten forsmak på det som kommer på lager snart!

26 juni, 2008

Årets peonblomstring




Peoner er og blir favoritten i hagen - og nå blomstrer de store, velduftende for fullt hos meg. Jeg har bare to av dem, en lys rosa og en hvit som har bodd i hagen lenger enn jeg har gjort - jeg skrev om dem i fjor også. I år har jeg gitt frøken rosa en ny kavaler, og om jeg skal si det selv var det en perfekt match. Også dette er en gammel og tidligere omtalt favoritt, lammeøre.


Se så vakkert de står der sammen - det lodne grå mot det bleke rosa.

Men man kan ikke bare nyte blomstene ute i bedet nå som det er så mange av dem - jeg plukker meg buketter fra hagen, med peoner, marikåpe og moskuskattost som hovedstamme, og ellers hva jeg måtte finne. Deilig å ha litt hage med seg inn når man må sitte på kontoret mens solen skinner!

Masse blomster i stor vase - når det kommer fra egen hage og grøftekant har man råd til å være litt raus! Kos dere og ta vare på dere selv - bruk de lyse sommerkveldene mens vi har dem.


(Alvespirevasen og blomsterkurven er fra min lille butikk)

21 juni, 2008

Dronning Ingrid du liksom...

Ikke Ingrid - men hvem er det?

Pelargonia Sinsen

Tidligere i måneden var jeg på et lokalt gartneri for å kjøpe noen pelargoniaer - de har en sort som de kaller for Sinsen - den er så vakker, litt slyngende og en herlig rosafarge. Men de pleier ikke å ha mange av den, så jeg bestemte av vi bråstoppet på gartneriet på vei til besøk en vakker ettermiddag for å prøve å sikre meg noen eksemplarer. Mannen ventet i bilen, og jeg heseblesende inn i gartneriet. Har dere de derre fine - jeg prøver å forklare uten å huske navnet - og damen forstår - vi klarer til sist å spore opp tre planter spredt i det store drivhuset. På vei til kassen går jeg forbi et bord med noen frodige pelargoniaer - synes de ser fine ut selv om de bare står i knupp ennå. Spør damen om sorten, og hun sier "Åh, det er bare vanlige Dronning Ingrid, det..." Javel tenker jeg i mitt stille sinn, synes bladverk og knupper ser litt annerledes ut , men rasker likevel med meg to frodige planter på veien. 30 kr/stk for store kraftige pelargonia er det jo verdt.

Vel, nå blomstrer de - og det er helt klart ikke Dronninga som har kommet til hagen på landet i år, så mye kan jeg si med sikkerhet. En utrolig vakker rosenknopp - men jeg aner ikke hva den heter! Er det noen som kan hjelpe?

edit: Med hjelp av Monica er mysteriet oppklart - det er en 'Appleblossom Rosebud' jeg har fått tak i :-)