12 februar, 2008

Drømmen om en kjøkkenhage

I denne rare vinteren er planene for årets hagesesong i god gang. Jeg begynte jo så smått med kjøkkenhage ved drivhuset i fjor, i år skal den bli større. Mias kjøkkenhage er jo en ideell Potager, inngjerdet og det hele (hun må kanskje på grunn av hønene?) og en klar inspirasjon. Secrets Du Potager har også laget noen flotte grønsaksenger i flettet hassel som jeg har fått inn i butikken. Noe slikt kan sikkert en nevenyttig lage på egenhånd, eller man kan bruke pallekarmer, som jeg begynte med i fjor. Men jeg må innrømme jeg er såpass forelsket i hasselsengene at jeg tror det blir slike hos meg. Problemet er bare at det er slett ikke flatt der jeg har plass for min kjøkkenhage, så her kreves det terrengarbeider. Hmmm. Jeg må nok gå noen runder på tegnebordet og ikke minst ta med meg hageslange og tau ut og merke opp ulike løsninger. Men bildene fra Secrets Du Potager kan jo likevel være en inspirasjon, om ikke min hage kan bli like flat og strukturert - og slett ikke ligger i Provance.

13 kommentarer:

Lindas Hus.. sa...

Hei!Nydelig kjøkkenhage.De er deilig med slike hagedrømmer...
Linda:))

Hanne sa...

På de fine bildene ser man hvor lekre de "hasselkarmene" egentlig er! I nettbutikken synes jeg ikke man får så godt bilde av dem :-)

M&Co sa...

Mmmm en sånn kjøkkenhage drømmer jeg og om !! ;-) Kanskje jeg begynner denne sommeren :-)

Olstad sa...

Jeg bare inrømmer det glatt. Jeg drar på gårdsbutikken og kjøper grønnsaker. Men det ser hyggelig ut. Det virker som det er mange år frem til jeg har overskudd til noe slikt.

Garden Angel sa...

Åååå bare nydelig! Superfine senger til grønnsakene!!! Det blir så lekkert med slik orden i grønnsakshagen:)
Mia, i Mias landliv er et godt eksempel der. Eller hagen hennes da:)Orden i(grønn)sakene der ja!

Nå har jeg fått vanntrauet, så da blir det vann på fuglene etterhvert!
Ønsker deg en fin Valentinsdag!
Klem fra meg(",)

Anita sa...

Jeg lagde meg ny kjøkkenhage ifjor av pallekarmer! Jobbet iherdig for å holde sneglene ute, men måtte gi tapt! Men i fjor var det jo bare regn, så oddsene var absolutt ikke på min side!! Gleder meg!
Klemmer fra ANita

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Tusen millioner takk for en så flott gave! En fantastisk flott fargesammensetning på tingene i pakken, legger meg paddeflat i beundring. Gleder meg til å så frøene...
Kjøkkenhage ja, bildene er lekre og innbydende, håper å kunne få til en mini kjøkkenhage en gang, blomstene tar foreløpig all min hagetid. Men heldige de som kan få til noe i nærheten av hva du viser.
Klem

Anne på Moseplassen sa...

Tusen takk for de lekre bildene, det var jo veldig innspirerende da! Vi planlegger grønnsaksområde på den skråeste delen av tomta (bla forde vi da ser det fra kjøkkenet), og planene er å terrasere. Dette var absolutt noe å tenke på til frontene, skikkelig koselig og alikevell mulig å få litt ryddig og ordentlig uten at det blir for stramt :D

Hem och Lycka sa...

Å vilka underbara bilder, en sån köksträdgård skulle jag ju hemskt gärna vilja ha! kram

♥ H@rmoni ♥ sa...

Heldig du som jobber som landskapsarkitekt for det ser det ut som du virkelig har glede av å jobbe med hagearbeid og gjøre det koselig. Skulle trengt litt råd til min hage.. Det er gøy å ha det flott i hagen , men det ligger jo en del arbeid bak.. Jeg har en veldig stor hage og bor i sommarvegen. Ser fram til sommeren, og hente fram hengekøyen.. Ha en fin helg!:O)

Mamma Millan sa...

Ja, oj vilken drömm...så skulle man verkligen vilja ha det!! Så finT

Kram Millan

Anonymous sa...

Min "kjøkkenhage" er nå sådd og spirer som bare den.
Så nå kan kontrollen bare komme på visitt:o)
Bodil

Ninni sa...

Åå...hasselsengene var virkelig nydelige. Får du inn de igjen neste sesong? Jeg skal lage meg en liten grønnsakshage til våren med spennende frø fra deg :) og gleder meg masse! Har 5 ferdigmalte pallekarmene liggende klar. Men de hasselsengene altså....såååå mye mer dekorative

Du har en kjempekoselig blogg som jeg legger til listen min :)