06 april, 2008

By Helle Nørby
På Hagemessen presenterer vi vårens store nyhet I Gros Hage: Dekorstener til belegningen fra den danske keramiker Helle Nørby. Jeg kom tilfeldig over hennes vakre hjemmesider på nettet for et par år siden, og i fjor opprettet vi kontakt. Siden den gang er det flere enn meg som har oppdaget Helle, hun har vært vist i flere danske hage- og interiørblader, deriblant Isabella Smith, og nå skal også hennes stener finnes i den kjente danske hagepersonligheten Søren Ryges have.


Dekorstenene kan brukes både enkeltvis og i mønster som del av belegningen, og hver enkelt er et lite kunstverk i seg selv, laget for hånd. Ingen er like, men de er laget slik at de passer i standardmålene for klassiske smågatesten, avlange belegningssten (som herregård) og små heller.

Standardmotivene er blomster, sommerfugler og øyenstikkere (Guldsmeder, som de så vakkert kaller dem i Danmark). Selv om stenene er vakre små kunstverk er de av god teknisk kvalitet, de er testet av teknologisk institutt i Danmark, og er både frostsikre og sterke mot riss. Du kan lese mer om Helles vakre smykkestener og se ideer for bruken av dem på hennes hjemmesider.


Helle lager også vakre plantepinner i keramikk, de kommer også for salg I Gros Hage

1 kommentarer:

Anonym sa...

De der var bare lekre, har sett på jemmesiden hennes før, og så moro at det går an å få kjøpt dem her i landet også. Kunne tenkt meg noen til å rundt bed kanskje...Enda mer å sikle på!
Ha en fin kveld. Hilsen Vivian