10 august, 2008

Frøken nøysom


I Pulsatilla-hagen har det ikke vært det store utbudet av kandidater til frøken rose 2008. Det har for å si det mildt vært et dårlig år for roser. Min vanligvis så vakre men kortblomstrede hvite albarose Madame Plantier fikk et lus- og larveangrep så kraftig på forsommeren at hun først nå våger seg frempå med noen ynkelige blomsterknupper.

Louise Oudier holdt på å gå tapt i vinter og har bydd på 1 (EN) rose i år, og klatrerosen New dawn frøs i vinter og rager nå ca 60 cm over bakken. De få blomstene den har hatt druknet bak kuletistlene...

MEN - i en bortglemt krok i hagen står hun inntil husveggen, uten tilsyn, uten vanning, beskjæring og lusemiddel. Jeg er nesten aldri i den delen av hagen, så det er bare vår felles venn Kattemynten og pusen Mia som holder henne med selskap. Likevel blomstrer hun som en gudinne, min frøken Nøysom.

Frøken Nøysom er en Astrid Lindgren klaserose, og jeg kan skrive under på at hun er hardfør og robust. Hun har i tillegg en vakker rødmende rosa kulør og en forsiktig, men svært behagelig duft. Hun klarer seg bedre enn alle de buskrosene jeg har plantet som etter sigende skulle være mye mer hardføre. Min nominasjon går derfor til denne vakre og selvstendige rosen. Om hun ikke får hovedpremien burde hun i det minste få tittelen "miss congeniality"

14 kommentarer:

anne - moseplassen sa...

veeeldig bra :D
alltid stas med sånne som "greier selv"! Kjempehyggelig at dere er med i konkurransen og jeg ønsker frøkna lykke til :)

mandco sa...

Utrolig vakker! Gratulerer til miss congeniality!!

Kathrine sa...

Så flott da!! Har planta en Astrid Lindgrenrose for fire uker siden. Nettopp fordi den er en sterk rose:-)Og nå kommer rosene snart ut også. Nydelig rose!

Lykke til.

:)

Trines Hus og Hage sa...

JA! Dette er en god rose, det kan jeg også skrive under på! Akkurat nå er din Frøken nøysom også den rosa som er vakker i min hage (foruten en rest av New Dawn). Det er faktisk en liten trøst å høre at det er flere som ikke har hatt det store roseåret. Har aldri hatt så lite roser på remonterende roser som Mary Rose og Louise Odier som fra andre halvdel av juli og utover. Men ser heldigvis en del knopper nå, så det ser da ut til å komme et flor igjen.
Men den vakre rosa Astrid er en god kandidat! Flott at du tok henne med og enda flottere at hun er til glede for deg i hagen! Klem fra Trine

janne - kathrine sa...

Heisann!

Jeg tror rett og slett at dette er mitt første besøk på bloggen din :-)
Falt nå helt for høybeddene dine jeg da. Det er jo mange som bruker pallekarmer, men de er det jo litt vedlikehold med.
Inngangspartiet ditt er virkelig blitt flott og smijernsbenken var jo utrolig sjarmerende :-)

Ønsker deg en fin uke!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg ! Hi hi, rosene kan gi en grå hår , en vet aldri om de slår til eller om de bare står og surmuler. Nydelig den Astrid Lindgren rosen , den har jeg ikke , på ønskeliste med den! Liten kaffepause her, holder på ute. Etter tre ukers fravær kan du jo tenke deg hvordan det ser ut. 2 bæreposer hittil med roseavklipp, og erteblomster skal da vokse opover,skal de ikke? Hihi, nå er de en stor flokeklomp! rosekonkurranse ..hmmm tror ikke jeg kvalifiserer til å være med der nei:o))))
Ha en fin dag.
Klem

Marie sa...

Nydeleg rose!

Skulle gjerne hatt besøk av deg i min hage, så kunne eg fått tips om korleis eg kan utvikle hagen vidare :)

Marie sa...

Takk for kommentar :)
Dersom du har tid og lyst kan du gå inn på denne posten hos meg http://heimdalhagen.blogspot.com/2007/07/oversyn-over-hagen.html
Der ser du at eg har ein stor open plen på austsida av huset som eg ønskjer å dele opp i rom med planter, men er usikker korleis eg skal gjere det utan at alt blir eit salig rot.
Eg fiskar ikkje etter gratis tenester, du treng ikkje å komme med tips... Berre for å vise kva eg meinar.

Ha ein fin onsdag :)

Inger W sa...

Den er kjempefin. Jeg har den på bestillingslisten til våren.. og så så herlig dame hun er oppkalt etter.
Jeg elsket bøkene hennes. En gang da jeg var liten skrev venninna mi brev til henne og fortalte henne hvor mye vi digget Brødrene Løvehjerte, Miominmio og Ronja Røverdatter - hun fikk to fulle sider håndskrevet tilbake!
Gleder meg til å plante den til våren. God bedring til resten av rosene! ^^, Mitt beste råd er grønnsåpevann...!

Ønsker meg hanskene fra butikken din - kommer innom og kjøper de til våren før jeg skal beskjære! ^^,

Som mine dager er sa...

Hei hei, du! Takk for hilsen på bloggen min.

Har scrollet opp og ned her inne og ser du har en veldig flott hage. Dette kan du, for å si det sånn ;-)

Også får du ha lykke til i Frøken Rose konkurransen. Det er en veldig fin rose du stiller med.

Hilsen Marit

Minime sa...

Dette ser ut som er rose jeg bør prøve. I forrige innlegg skrev du om lammeører oppe i høykantbedene. Jeg har det og de to har blitt kjempestore. Jeg lurte på hvordan man deler dem. Er det bare å dele den i to?
Hilsen minime.

Nikoline sa...

Hei! syntes det var så artig at eg fann deg heilt tilfeldig idag så eg må skriva ein liten kommentar...
Ikkje visste vel eg at "i gros hage" var bloggar..
Har handla hjå deg fleire gonger og hvis du går inn på bloggen min finn du nok att både flotte trakkheller,kandelaber,skobørste, krokar og litt forskjellig som kjem frå deg.
Har sett litt på sida di og er imponert! Her må eg nok bruka meir tid ser eg,så eg kjem snart på besøk igjen! Ha ei fin helg :0)
Helsing Nikoline

hvorfor ikke... sa...

Nydelig!
Men så kjedelig med alle de andre, da.
Jeg har plantet seks forskjellige klatre- og buskroser i år og er såååå spent på vinteren.
Nå er de kjempefine der de står langs gjerdet, så jeg kommer nok til å krysse fingre for dem heeele vinteren igjennom!

Sussen sa...

Takk for bra rose-tips! Nesten ingenting unntatt lavendel og ugress overlever min hage... Jeg trenger virkelig noen hardføre og nydelige planter der ute. Med det hektiske livet jeg har for tiden blir såvidt gresset klippet...
Ha en strålende helg!
:-) Sussen