02 august, 2008

Nye bed

Jeg har knipset så masse bilder i sommer, men kommer meg liksom ikke helt til å sette meg ned og legge dem ut. Kanskje lysten kommer tilbake når det blir friskere og kaldere luft? I dag er det hvertfall litt regn, og da kom lysten til å legge ut litt snikende. Dagens bilder er av en liten oppfriskning jeg har gjort ved en av uteplassene våre. Denne uteplassen er nær sandkassen, så skifergulvet er stort sett fullt av sand, men pytt pytt.


Jeg fikk to høybed fra det danske Land Højbede og de synes jeg var så flotte, lettvinte og praktiske at vi skal slett ikke se bort i fra at de kommer for salg I Gros Hage etterhvert. De er laget i to utgaver, en i råjern som vil få en rusten patina etterhvert, og en i galvanisert jern som beholder den blanke grå overflaten. Den blanke passer flott i litt strammere omgivelser, mens den som ruster nok vil gli flott inn i den mer romanstiske hagen.

I det ene bedet har jeg bare plantet det jeg hadde for hånden av sommerblomster + favorittene lavendel og lammeøre. På sikt ser jeg for meg bare lavendel og lammeøre oppi dette. Det lille bedet har fått en mer fast etablering, en duftkaprifol som jeg har savnet ved uteplassen (det blir ikke ordentlig sommer uten kaprifol for meg) som skal stå i et teppe av selvsådde storkenebb. Kaprifolen har fått klatrestativ av en rest av armeringsmatte vi hadde liggende på låven.

Jeg er så fornøyd med høybedene, for det er omtrent ikke jordsmonn akkurat her (se så vissen plenen er...) og uten opphøyde bed eller krukker hade det ikke vært mulig å plante noe. Og krukker har jeg forsøkt, men slått i stykker med døren til garasjen...

Jeg brukte noen rester av skifer fra leggingen av plassen til en liten tråkksti, og skal fylle opp med elvestein rundt dem bare jeg får kommet meg til elva og plukket noen :-)

Det var alt fra meg for i dag, fortsetter uværet kommer det kanskje noen drivhusbilder og hagebilder snart også.

6 kommentarer:

moseplassen sa...

De plantekassene der var ikke dumme, riktig fine var de faktisk! Og som du sier, supersmarte når man har lite jordsmonn, og geniale for å unngå dreneringsproblemer mot grunnmuren også.
Kansje de kunne bli til en liten dam også? er de tette?

Ellers så jubler jeg regnet i møte, plantene blir våte og jeg blir kaldere og du blogger ett innleg - jippi :D

Mia sa...

Så fint, rent og ryddig det er hos deg! Og de plantekassene var utrolig flotte da... de med (etterhvert) rusten jern høres spennende ut også. Ellers så har jeg veldig sansen for høybed generellt, spesielt i kjøkkenhagen min, hvor det er lettere å luke, gjødsle etc.

Pulsatilla sa...

Moseplassen: Høybedene kan godt brukes til en liten dam, men da må man ha damduk inni. De er ikke helt tette.Jeg har sett dem som små bassenger, og det er kjempeflott!

og Mia: Man bloggifiserer da litt før fotografering ;-) Det er byggeplass rett bak bildet og slett ikke så ryddig overalt.

MOLLY sa...

Mannen er blitt helt vill, og satt igår og søkte på alt som har med hage å gjøre, og så fant han deg, og nettsiden din, så jeg måtte vise han bloggene dine osv. Så han sa bare: den damen der må vi få tak i...hihi;)

Du skjønner vi får FLAT tomt, og det er stort når du er vestlending...hehe:)Men det går nok en stund før uteområdet er tema, men da er du jo ikke sååååå langt unna:)
Og ja, det gikk mye lommetørkler...hihi. Jeg ble faktisk blank i øynene av bryllupsvideoen deres! Nydelig, og musikken, sukk!

hvorfor ikke... sa...

flott! også så vakker kopp...jeg er vist litt svak for vakre kopper!

Tina sa...

Hei, jeg er ny i dette gemet, men nå fant jeg sida di. Den likte jeg og hagen din med. Smarte og stilige plantekasser, det var ingen dum ide nei. Kanksje jeg må prøve kopierer den når tiden byr seg. Det er jo så mye å ta tak i når en han hus. Titter vel innom igjen. Tina