28 oktober, 2008

Ubloggifisert interiørspørsmål
Hva skal jeg gjøre med kjøkkenbordet mitt?? Ja, det lurer jeg på i dag, og håper dere kloke og kreative hoder ute i bloggeverden kan komme med noen gode ideer. Det er et flott gammelt bord, og det har bodd i huset vårt lenger enn vi har, men bordplata er veldig sprukket og malingen flasser av. I sporene mellom treplankene legger det seg all verdens ****, og jentene har malt med rosa maling som ikke går vekk, så å ikke gjøre noe er nå ikke lenger et alternativ.

Egentlig er det fint treverk og jeg kunne tenkt meg å hatt bordplaten vokset/oljet/grønnsåpebehandlet, men jeg er usikker på hva jeg da skal gjøre med de fæle sprekkene som blir fulle av smuler og tomatsaus og umulig å holde rene? Skal jeg skrape det ned, fuge sprekkene og helmale det blankt som det en gang var? Hvilken farge skal jeg ha på understellet, som en gang har blitt malt i en ufyselig brunfarge? Holde det mørkt bare finne en mer delikat farge, eller male det lyst?

Noen gode tips? Anyone?

(Kjøkkenet forøvrig har blå vegger og kremhvit innredning, benkeplater i oljet eik.)

9 kommentarer:

Ramme alvor sa...

Hei!
Eg har pussa opp ei del gamle treting før i tida. Då fjerna eg all maling (ikkje godt på skjeva :) og skar bort ødelagt tre, og sette innatt nytt tre. Altså tar bort det som er morke og set innatt nye "fliser"
Høl og sprekker kan fyllast med formtre. Då kan du ha det trekvitt, eller du kan pusse godt og male over. Uansett så held det kvalitet og tåler ein støyt.

Kvitmalt understell og trekvitt bordplate tykkjer eg er fint.

Britt

Kathrine sa...

Wow!!!! Dette har jeg ikke kommet til og gjort noen ting med. Er en hund etter gamle ting, og tenk GODT før du gjør noe som helst. Vær forsiktig er mitt råd. Nydelig bord. Og så liker jeg gamle bord sååå utrolig godt da:-)

lavendel mio sa...

Akkurat slik et bord skal sjå ut spor etter flere generasjoner.Men forstår at du vil fikse litt på det.
Takk for fine kommentarer på min blogg.
Ha en fin kveld:)

Olstad sa...

har du sett smillas bord som jeg tror er i samme stilen. Siden jeg sett begge "Live" du ser bordet hennes her http://abelwest.blogspot.com/2008/09/bonderdt-er-historie.html

Jeg tror jeg hadde gått for å fjernet maling og heller hatt litt voksdu fremover jeg.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Oj , her har du ltt v et prosjekt foran deg. Mye tetning... Kanskje møbelsnekkere kan gi deg råd?
Hmm, så rart med stativet til vaskemaskinen din..hos meg er det ikke en lyd fra stativet. Er maskinen din ordentlig vatret av? Litt skjeiv hos meg så danser min maskin også bort etter gulvet , frem med vateret og den står bom i ro .
Klem

Mia sa...

Bodet ditt er jo så utrolig sjarmerende så min første tanke er å ikke gjøre noe som helst med det, men beholde sprekkene, fargen og alt slik de er. Men så skjønner jeg jo dilemmaet ditt med sprekkene da... Kanskje kan du fuge/teppe sprekkene for så å male hele herligheten på nytt igjen...? Eller å fjerne malingen fra topp bordene og å tette sprekkene med formtre...? Lykke til ,uansett hva du velger å gjøre.

Anne på Moseplassen sa...

Jeg er spent på hva du ender med å gjøre med det bordet jeg. Vrien balangsegang mellom å beholdet bordets karakter og ha en praktisk overflate..

Ingrid sa...

Hei! Takk for hyggelig melding inne hos meg! Bordet oser jo av sjarm!!! Tror ikke jeg ville gjort noe med det jeg heller.. men skjønner jo at det kanskje ikke er så praktisk. Hva med å legge en helt gjennomsiktig blank voksduk over når dere spiser middag og slikt.. slik at det ikke blir søl i sprekkene..?
Du hinta kanskje til at du selger slike knagger til julestrømpene? Skal ta en titt i butikken!

pepperkverna sa...

Dette bordet er jo et smykke....Synd å gjøre noe med det. Hege